11/12/19

Το Chrome 79 της Google θα σας προειδοποιήσει εάν ο κωδικός σας έχει κλαπεί

Το Chrome 79 έχει προσθέσει κάποιες σημαντικές βελτιώσεις απόδοσης και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων εάν έχει κλαπεί ο κωδικός πρόσβασης σας. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν προστασία ηλεκτρονικού (phishing) και πάγωμα των καρτελών, τα οποία θα προσπαθήσουν να μετριάσουν τη κατανάλωση της μνήμης του Chrome περιορίζοντας τις ενέργειες που μπορεί να κάνει μια καρτέλα όταν δεν τη χρησιμοποιείτε.






Η Google θα κάνει έλεγχο για σημαντικές παραβιάσεις δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, όταν εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης σε έναν ιστότοπο μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης. Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα σας ειδοποιεί να αλλάξετε τους κωδικούς της σελίδας, οπουδήποτε και αν έχουν χρησιμοποιηθεί. Ομοίως, το Chrome θα διατηρήσει μια λίστα με γνωστούς ιστότοπους ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing sites) που προσπαθούν να αποκαλύψουν τον κωδικό πρόσβασης της τράπεζά σας, στα κοινωνικά μέσα ή σε άλλους ιστότοπους. Αυτή η λειτουργία θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, η οποία θα σας προειδοποιήσει όταν η Google ξέρει ότι ο ιστότοπος που προσπαθείτε να επισκεφθείτε πρόκειται να προσπαθήσει να καταργήσει τις πληροφορίες για εσάς. Αυτές οι προειδοποιήσεις θα εκδοθούν για τον κωδικό της Google καθώς και τους κωδικούς πρόσβασης που αποθηκεύει το πρόγραμμα περιήγησης του Chrome.
Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα σας προειδοποιήσει επίσης εάν η Google πιστεύει ότι δέχεστε στοχευμένες επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Στο Chrome 79, το πάγωμα των καρτελών θα ενεργοποιείται από την ακόλουθη σελίδα: chrome: // flags / # proactive-tab-freeze. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα λειτουργεί βασικά σε καρτέλες που έχουν απενεργοποιηθεί για περισσότερο από πέντε λεπτά, και έτσι απελευθερώνετε περισσότεροι πόροι μνήμης για άλλες καρτέλες που την χρειάζονται. Και πάλι, είναι προαιρετικό, αλλά αυτό πιθανότατα θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή σε μελλοντικές εκδόσεις.

Τέλος, το Chrome θα εμποδίζει μια σελίδα που έχει φορτωθεί μέσω HTTP και όχι HTTPS. Εάν, για παράδειγμα, ένα βίντεο προβάλλεται μέσω HTTP, θα αποκλειστεί η αναπαραγωγή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!