1/6/19

Πώς να δημιουργήσετε ένα αναδυόμενο παράθυρο στο PowerPoint

Το PowerPoint μπορεί να εμφανίσει μια εικόνα όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από μια μικρογραφία. Αυτό σας επιτρέπει να κρατάτε μια ωραία, καθαρή διαφάνεια, αλλά και να δείχνετε στο κοινό σας περισσότερες πληροφορίες όταν θέλετε.





Σε αυτό το παράδειγμα, έχουμε τέσσερις μικρογραφίες και θέλουμε να προβάλουμε μια μεγαλύτερη εικόνα όταν το ποντίκι περνάει πάνω από κάθε μία από τις μικρογραφίες. Αρχικά, σε μια νέα διαφάνεια, εισαγάγετε τη μικρογραφία σας από την Εισαγωγή Εικόνες. Η μικρογραφία είναι οποιαδήποτε μικρή εικόνα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως μικρογραφία στη διαφάνειά σας, όχι ένα συγκεκριμένο είδος εικόνας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσθέσετε μια νέα διαφάνεια για κάθε ένα από τα αναδυόμενα παράθυρα που θέλετε να ανοίγουν. Κάντε δεξί κλικ στη μικρογραφία της πρώτης σας διαφάνειας και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Νέα διαφάνεια». Επαναλάβετε αυτό το βήμα για τυχόν πρόσθετες διαφάνειες που απαιτούνται για κάθε μία από τις μεγαλύτερες εικόνες σας.
Στη συνέχεια, θα δημιουργήσουμε το πρώτο αναδυόμενο παράθυρο. Στην διαφάνεια 2, διαγράψτε τυχόν πρόσθετα πλαίσια τα οποία έχουν τοποθετηθεί όταν κάναμε εισαγωγή νέας διαφάνειας. Για να διαγράψετε ένα πλαίσιο κάντε δεξί κλικ στην άκρη του και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αποκοπή. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το πλαίσιο και στη συνέχεια να πατήσετε το πλήκτρο Διαγραφή. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τη μεγάλη έκδοση της πρώτης εικόνας (για το πρώτο σας αναδυόμενο παράθυρο). Αν υπάρχουν κάποια σύμβολα στη διαφάνεια σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο Εικόνες για να εισαγάγετε μια εικόνα. Εναλλακτικά, εάν η νέα σας διαφάνεια δεν περιέχει σύμβολα τότε μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Εικόνες από την καρτέλα Εισαγωγή.
Επιλέξτε την έκδοση μεγαλύτερης εικόνας της μικρογραφίας και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή. Μόλις εισαχθεί η εικόνα σας, προσαρμόστε το μέγεθος της εικόνας στη διαφάνεια ανάλογα με τις ανάγκες. Στη συνέχεια αν θέλετε προσθέστε ένα περίγραμμα στην εικόνα. Κάντε διπλό κλικ στην εικόνα για να ενεργοποιήσετε την καρτέλα Μορφοποίηση και από εκεί κάντε κλικ στο περίγραμμα της επιλογής σας. Επαναλάβετε τα βήματα για να προσθέσετε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες. 
Τώρα, επιστρέψτε στη διαφάνεια με τις μικρογραφίες σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ για να επιλέξετε την πρώτη μικρογραφία. Για να δημιουργήσετε το εφέ της αναδυόμενης εικόνας, θα προσθέσετε μια ενέργεια στη μικρογραφία. Από την καρτέλα Εισαγωγή, κάντε κλικ στην επιλογή Ενέργεια. Στο παράθυρο που θα ανοίξει με την ονομασία «Ρυθμίσεις ενέργειας» κάντε κλικ στην καρτέλα Πέρασμα του ποντικιού. Επιλέξτε Υπερσύνδεση με και στη συνέχεια επιλέξτε τη διαφάνεια που περιέχει την μεγαλύτερη εικόνα για τη συγκεκριμένη μικρογραφία. Κάντε κλικ στο OK όταν τελειώσετε.
Για να δείτε την επίδραση της κίνησης σε δράση από την καρτέλα Προβολή παρουσίασης κάντε κλικ στην επιλογή Από τρέχουσα διαφάνεια ή πατήστε το πλήκτρο Shift + F5 στο πληκτρολόγιό σας. Τώρα πλέον όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από μια μικρογραφία, εμφανίζεται μια μεγαλύτερη εικόνα. Ωστόσο, παρατηρήστε ότι δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψετε στις μικρογραφίες. Θα χρειαστεί να πατήσετε το πλήκτρο Esc για να επιστρέψετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!