20/5/19

Πώς να προγραμματίσετε την αποστολή ενός email στο Gmail

Το Gmail σας επιτρέπει τώρα να γράψετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να προγραμματίσετε το χρόνο αποστολής του. Προγραμματίστε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αργότερα και θα εξέλθει τη συγκεκριμένη ημερομηνία και την ώρα που θα επιλέξετε. Είναι ιδιαίτερα βολικό για την απάντηση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκτός των ωρών εργασίας.


Η Google πρόσθεσε αυτή τη λειτουργία τον Απρίλιο του 2019. Αυτή τη στιγμή ενσωματώνεται στον ιστότοπο του Gmail και στην εφαρμογή Gmail. Μπορείτε να έχετε έως και 100 προγραμματισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε φορά.

Για να προγραμματίσετε την αποστολή ενός email κάντε κλικ στο κάτω βέλος στα δεξιά του κουμπιού Αποστολή και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Προγραμματισμός αποστολής». Κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή στο Gmail στην έκδοση για υπολογιστές γραφείου του Chrome. Δηλώστε στο Gmail πότε θέλετε να στείλετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε να επιλέξετε ένα χρόνο όπως «αύριο το πρωί» ή να δώσετε μια προσαρμοσμένη ημερομηνία και ώρα.
Μπορείτε ακόμη να προγραμματίσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μερικά χρόνια. Ίσως θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον μελλοντικό εαυτό σας λίγα χρόνια από τώρα. Το Gmail θα σας επιτρέψει να προγραμματίσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως το 2068. Αν το Gmail παραμείνει γύρω στα 48 χρόνια και η Google δεν έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας αυτής της λειτουργίας, το Gmail θα στείλει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον επιθυμητό παραλήπτη αν υποθέτει ότι εξακολουθεί να έχει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Πώς να προγραμματίσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο iPhone ή στο Android
Στην εφαρμογή Gmail για iPhone ή Android, αντί να πατήσετε το κουμπί Αποστολή, πατήστε το κουμπί μενού στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και μετά πατήστε Προγραμματισμός αποστολής.

Στην περίπτωση ακύρωσης ενός μηνύματος κάνοντας κλικ στα Προγραμματισμένα στο αριστερό παράθυρο του Gmail στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε τα προγραμματισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail. Για να ακυρώσετε την αποστολή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάντε κλικ στην επιλογή Ακύρωση αποστολής στην επάνω δεξιά γωνία του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Gmail θα επαναφέρει το μήνυμα σε πρόχειρο. Μπορείτε να αλλάξετε τα περιεχόμενά του και να προγραμματίσετε ξανά το email ή να το στείλετε αμέσως. Αν δεν θέλετε να στείλετε το email μπορείτε να διαγράψετε το σχέδιο ή να το αποθηκεύσετε για αργότερα.



Στην εφαρμογή Gmail για iPhone ή Android, πατήστε το κουμπί μενού στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και έπειτα πατήστε Προγραμματισμένο στο μενού της πλαϊνής γραμμής. Πατήστε το προγραμματισμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να ακυρώσετε.

Το Microsoft Outlook θα αποστέλλει προγραμματισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνο όταν έχετε ανοίξει το πρόγραμμα επιφάνειας εργασίας του Outlook. Το Gmail είναι πιο έξυπνο. Θα στείλει τα προγραμματισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη στιγμή που επιλέξατε, ακόμη και αν δεν έχετε ανοιχτή την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή του Gmail.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!