10/6/15

Πώς να μεταφέρετε μεγάλα αρχεία μεταξύ δύο οποιωνδήποτε Smartphones

Με την ταχέως μεταβαλλόμενη τεχνολογία να γίνετε μέρος της καθημερινής μας ζωής, όπως ποτέ πριν, υπάρχουν λειτουργίες που ήταν χρονοβόρες και ακόμη και στο κινητό μας τηλέφωνο. Υπήρξε μια εποχή που μια κάμερα κινητού τηλεφώνου μπορούσε να θεωρηθεί ως πολυτέλεια, τώρα όμως οι smartphone κάμερες μπαίνουν σε σοβαρό ανταγωνισμό με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Μπορείτε να θυμηθείτε εκείνες τις ημέρες όταν οι άνθρωποι μετέφεραν εικόνες μεταξύ κινητών τηλεφώνων μέσω υπέρυθρων, η οποία απαιτούσε την τοποθέτησή τους ευθυγραμμισμένα και πρόσωπο με πρόσωπο. Τώρα, μπορούμε να μεταφέρουμε χιλιάδες αρχεία μεταξύ των συσκευών με τη χρήση των υπηρεσιών Bluetooth ή ακόμα και του cloud. Ωστόσο, η μεταφορά μεγάλων αρχείων μεταξύ δύο κινητών τηλεφώνων ή μεταξύ δύο τάμπλετ εξακολουθεί να είναι λίγο δύσκολη και χρονοβόρα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ κινητών συσκευών, τόσο ενσύρματων όσο και ασύρματων. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες μέθοδοι μεταφοράς είναι:

1. Bluetooth
2. Καλώδιο OTG USB
3. Cloud υπηρεσίες (Google Drive, DropBox, το iCloud, κλπ)
4. Email
5. Δικτύου WiFi

Ενώ το Bluetooth παραμένει η πιο διαδεδομένη μέθοδος για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ κινητών συσκευών, ωστόσο υπάρχουν και περιορισμοί. Αυτό το πρόστιμο, όταν θέλετε να στείλετε ή να λάβετε μερικές εικόνες ή ακόμα και αρχεία μουσικής. Ωστόσο, στέλνοντας μεγάλα αρχεία βίντεο μέσω Bluetooth από το smartphone ή τη λήψη ενός που αποστέλλονται από έναν συνάδελφο μπορεί να είναι μια οδυνηρή εμπειρία αφού η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει αρκετά λεπτά. Είναι αλήθεια πως με το Bluetooth το εύρος μεταφοράς δεδομένων κυμαίνεται γύρω στα 200 kbps περίπου.

Η διαδικασία με το USB είναι μια εύκολη επιλογή, αλλά περιλαμβάνει τη χρήση καλωδίων και μερικές φορές, ένα PC στο ενδιάμεσο για την σύνδεση των δύο κινητών τηλεφώνων.

Συχνά υπάρχουν παράπονα για τη χρήση των υπηρεσιών Cloud και δημιουργούνται συχνά προβλήματα τόσο στην αποστολή όσο και στην λήψη δεδομένων.

Με την μέθοδο των email υπάρχει περιορισμός μεγέθους και οι περισσότερες υπηρεσίες (πάροχοι) δεν επιτρέπουν την μεταφορά μεγάλων αρχείων σε μέγεθος.

Επομένως η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής: Πώς μπορείτε να στείλετε ένα μεγάλο αρχείο από το smartphone σας σε κάποιον που κάθεται μερικά πόδια μακριά; Η απάντηση είναι με το Wi-Fi Direct. Είναι μια μέθοδος γρήγορη, εύκολη και πολύ απλή στην εφαρμογή της. Υπάρχουν εφαρμογές στο κατάστημα Play Google που μπορείτε να κατεβάσετε για να μεταφέρετε μεγάλα δεδομένων μεταξύ δύο συσκευών Android. 

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα εξωτερικό δίκτυο Wi-Fi hotspot. Δημιουργήστε ένα hotspot για κάθε μία από τις συσκευές και, στη συνέχεια, συνδέστε το άλλο σε αυτό. Φυσικά, και οι δύο συσκευές Android θα πρέπει να υποστηρίζουν Wi-Fi Direct.

Στην ενότητα Ρυθμίσεις, «περισσότερες επιλογές», «Ασύρματη επικοινωνία και δίκτυα» μπορείτε να επιλέξετε την δημιουργία portable hotspot. Τα ονόματα μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς από τη μία συσκευή στην άλλη. Οι περισσότερες συσκευές που λειτουργούν με Android Jelly Bean ή νεότερη έκδοση του Android θα πρέπει να έχουν αυτές τις επιλογές. Μετά τη δημιουργία μιας σύνδεσης στην πρώτη συσκευή, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi και στην άλλη συσκευή. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στο hotspot που φιλοξενείται από την πρώτη συσκευή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση Wi-Fi έχει μια δυναμική IP, και όχι στατική.

Όταν και οι δύο συσκευές συνδεθούν, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε την εφαρμογή από το Google Store (ES File Explorer από τις πιο διάσημες) και στις δύο συσκευές.

Επιλέξτε τα αρχεία στη συσκευή του αποστολέα και, στη συνέχεια, πατήστε στο μενού για να πάρετε περισσότερες επιλογές. Μετά την επιλογή των αρχείων, πατήστε την επιλογή αποστολής. Όταν οι συσκευές συνδεθούν μεταξύ τους, η δεύτερη συσκευή θα εμφανιστεί στο UI της πρώτης συσκευής.

Η ταχύτητα μεταφοράς μπορεί να είναι έως και 3-4 Mbps. Το ωραίο είναι ότι η μεταφορά αυτή εκτελείται στο παρασκήνιο.

Μεταφορά μεγάλων αρχείων μεταξύ του iOS και Android συσκευές

Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρετε μεγάλα αρχεία μεταξύ ενός Android Smartphone και μιας άλλης συσκευής με λειτουργικό iOS. Το τελευταίο θα μπορούσε να είναι ένα iPad ή ένα οποιοδήποτε iPhone. Η εφαρμογή που θα σας βοηθήσει με την μεταφορά των δεδομένων είναι η Superbeam, Είναι διαθέσιμη για download στο κατάστημα Play Google. Στηρίζεται σε Wi-Fi hotspot ή Wi-Fi Direct για γρήγορη μεταφορά αρχείων.

Συμπερασματικά

Η ανταλλαγή μεγάλων αρχείων μεταξύ δύο smartphone έχει γίνει ευκολότερη με το WiFi Direct. Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα Android ή μια iOS συσκευή, μπορείτε να μεταφέρετε μεγάλα αρχεία γρήγορα και πάντα με ασφάλεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!