20/7/16

Πώς να κάνετε τον File Explorer των Windows 10 να μοιάζει σαν τα Windows 7

Υπάρχουν πολλές αλλαγές στα Windows 10 και μια από αυτές είναι και ο File Explorer σε σύγκριση με τον Windows Explorer των Windows 7. Αν έχετε κάνει αναβάθμιση σε Windows 10 και δεν σας αρέσουν οι αλλαγές, εδώ θα σας δείξω πώς μπορείτε να κάνετε τον File Explorer να μοιάζει σαν τον Explorer των Windows 7.





Για αυτές τις αλλαγές θα χρησιμοποιήσουμε ένα δωρεάν εργαλείο που ονομάζεται OldNewExplorer το οποίο  θα κάνει κάποιες μικροαλλαγές στο μητρώο. Δεν χρειάζεται να κάνετε όλες τις ακόλουθες αλλαγές, φυσικά, μπορείτε να κάνετε μόνο αυτές που πραγματικά θέλετε. Αλλά για να μοιάζει ο File Explorer ακριβώς όπως στα Windows 7 θα πρέπει να τις κάνετε όλες.

Το πρώτο βήμα είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα OldNewExplorer από εδώΣτη συνέχεια, εκτελέστε το πρόγραμμα κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο OldNewExplorerCfg.exeΣτη συνέχεια, στο παράθυρο διαλόγου ρυθμίσεων OldNewExplorer, κάντε κλικ στην εγκατάσταση και επιτρέψτε στο πρόγραμμα να κάνει όλες τις απαραίτητες αλλαγές και ρυθμίσεις. Η Microsoft πρόσθεσε μια μπάρα, όπως αυτή στα προγράμματα του Microsoft Office και στον File Explorer των Windows 8, και άλλαξε την όψη της μπάρας πλοήγησης.

Αν δεν σας αρέσει η μπάρα, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών από τον Windows Explorer των Windows 7 αντ 'αυτού. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε το πλαίσιο Χρήση γραμμή εντολών αντί της μπάρας στην ενότητα των ρυθμίσεων του OldNewExplorer. Αν θέλετε να αποκρύψετε το κείμενο στη γραμμή τίτλου του File Explorer επιλέξτε το απόκρυψη κειμένου. Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε το κουμπί Up, επιλέγοντας το πλαίσιο Απόκρυψη Up. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το χρώμα της μπάρας, όπως επίσης και το στυλ των κουμπιών.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν αντικατασταθεί η μπάρα με την γραμμή εντολών στην προηγούμενη ενότητα, μπορείτε να δείτε το παράθυρο λεπτομερειών, επιλέγοντας Οργάνωση Διάταξη Λεπτομέρειες. Αν όχι, κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Λεπτομέρειες στο τμήμα του παραθύρου. Για να μετακινήσετε το παράθυρο λεπτομερειών στο κάτω μέρος του παραθύρου του File Explorer, πη γαίνετε στο Εμφάνιση παράθυρο λεπτομερειών στο κάτω μέρος.

Στα Windows 10 στην εξερεύνηση τους λείπει η γραμμή κατάστασης, η οποία εμφανίζετε συνήθως κάτω από το παράθυρο Λεπτομέρειες. Για να την ενεργοποιήσετε τη γραμμή κατάστασης, επιλέξτε το Εμφάνιση γραμμής κατάστασης στην ενότητα Εμφάνιση του πλαισίου διαλόγου του OldNewExplorer.Η γραμμή κατάστασης εμφανίζεται κάτω από το παράθυρο λεπτομερειών. Από προεπιλογή, η γραμμή κατάστασης είναι λευκή, αλλά μπορεί να αλλάξει σε γκρι για να ταιριάζει με το παράθυρο λεπτομερειών. Για να αλλάξετε τη γραμμή κατάστασης σε γκρι, επιλέξτε Γκρι από την αναπτυσσόμενη λίστα Status bar style.
Στα Windows 8.1, η Microsoft πρόσθεσε μια ομάδα φακέλων στο κομμάτι του "Ο υπολογιστής μου που εμφανίζονται πάνω από την ομάδα Συσκευές και εκτυπωτές. Επιπλέον, οι βιβλιοθήκες απομακρύνθηκαν. Για να επαναφέρετε τις Βιβλιοθήκες αρκεί να ξετσεκάρετε το κουμπί της χρήσης των βιβλιοθηκών στο πλαίσιο διαλόγου ρύθμισης του OldNewExplorer. Τώρα, οι βιβλιοθήκες είναι διαθέσιμες και πάλι στο παράθυρο πλοήγησης στα αριστερά.

Ο OldNewExplorer σας επιτρέπει επίσης να αλλάξετε την εμφάνιση της γραμμής επιλογών πάνω από τη λίστα αρχείων στο παράθυρο λεπτομερειών. Για να γίνει αυτό επιστρέψτε στο παράθυρο διαλόγου ρυθμίσεων του OldNewExplorer και επιλέξτε μια επιλογή από το στυλ εμφάνισης στην ενότητα Εμφάνιση. Στα Windows 10, τα εικονίδια των φακέλων έχουν αλλάξει σε σχέση με τα Windows 7 και 8.1. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε τα εικονίδια και να επιστρέψετε στα παλιά εικονίδια των Windows. 

Για να επιστρέψετε στα Windows 10-στυλ του File Explorer, καταργήστε όλες τις επιλογές στο παράθυρο διαλόγου των ρυθμίσεων του OldNewExplorer και επιλέξετε τις προεπιλεγμένες επιλογές από τις λίστες drop-down στην ενότητα Εμφάνιση. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Κατάργηση εγκατάστασης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!