29/8/16

Πώς να απεγκαταστήσετε τις ενημερώσεις των Windows

Εάν μία ενημέρωση των Windows σας προκαλεί προβλήματα, υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε από αυτή. Οι ενημερώσεις των Windows είναι απαραίτητες από κάθε άποψη. Πάνω από όλα, αυξάνουν το ποσοστό ασφάλειας του υπολογιστή σας, κλείνοντας διάφορες τρύπες ασφαλείας που προκύπτουν κατά καιρούς, ενώ αυξάνουν και τη σταθερότητα του συστήματος.





Γι’ αυτό και προτείνεται να έχετε ενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις, καθώς σε άλλη περίπτωση μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεων. Βέβαια εδώ θα πρέπει να πούμε ότι πολλές φορές "βαραίνει" το σύστημα όταν πραγματοποιούνται όλες οι ενημερώσεις. Τι γίνεται όμως με τα προβληματικά updates και με αυτά που δημιουργούν πρόβλημα σε κάποια προγράμματα; Υπάρχει η δυνατότητα απεγκατάστασης των επίμαχων updates ή το πάντα αξιόπιστο System Restore δηλαδή η επαναφορά του υπολογιστή σας σε προγενέστερο σημείο.
Για να απαλλαχτείτε από τις ενοχλητικές ενημερώσεις μπείτε σε πρώτη φάση σε Safe mode [Ασφαλής λειτουργία], όποια έκδοση των Windows κι αν χρησιμοποιείτε. Από το Control Panel [Πίνακας Ελέγχου] μεταβείτε στο Programs and Features [Προγράμματα και Δυνατότητες] και κάνετε κλικ στην επιλογή View installed updates [Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων]. Θα εμφανιστεί μία λίστα με τις ενημερώσεις που έχετε εγκαταστήσει ως τώρα και με ένα click επάνω σε κάθε μία θα εμφανίζεται η επιλογή απεγκατάστασής της [Uninstall ή Κατάργηση εγκατάστασης]. 

Αν δεν μπορέσετε με επιτυχία να απεγκαταστήσετε τις ενημερώσεις σας τότε σε αυτήν την περίπτωση η ενδεδειγμένη λύση είναι η Επαναφορά Συστήματος. Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το System Restore μέσα από τα Windows, είναι προτιμότερο να το κάνετε μέσα από Safe mode ή από τις επιλογές που παρέχονται από το δισκάκι εγκατάστασης του λειτουργικού.

Στην περίπτωση των Windows 7 και των Vista, μπορείτε να μπείτε σε Safe mode πατώντας F8 κατά την εκκίνηση, πριν εμφανιστεί ο λογότυπος του λειτουργικού, ενώ στα Windows 8 θα πρέπει να κρατήσετε το πλήκτρο Shift πατημένο ενώ κάνετε κλικ στην επιλογή Restart [Επανεκκίνηση]. Επίσης, στα 8, μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή Troubleshoot > Advanced Options [Αντιμετώπιση Προβλημάτων > Προηγμένες Επιλογές], όπου και θα εντοπίσετε την επιλογή για επαναφορά συστήματος.
Όπως προαναφέραμε σχετικά με την απεγκατάσταση ενημερώσεων, το βασικό κριτήριό σας για την επιλογή του σημείου στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η επαναφορά συστήματος είναι η ημερομηνία μετά από την οποία τα πράγματα άρχισαν να “πηγαίνουν στραβά”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!