6/10/19

Πώς αλλάζω την εμφάνιση των αρνητικών αριθμών στο Excel

Το Microsoft Excel προβάλλει τους αρνητικούς αριθμούς προσθέτοντας στην αρχή το σύμβολο της αφαίρεσης «-». Ωστόσο, όταν χρησιμοποιούμε μεγάλα λογιστικά φύλλα με αμέτρητα δεδομένα, είναι δύσκολο έως αδύνατο να εντοπίζουμε τα αρνητικά νούμερα. Ευτυχώς, το Excel προσφέρει διάφορους εναλλακτικούς τρόπους εμφάνισης των αρνητικών αριθμών. 


Επιλέγουμε τα κελιά των δεδομένων, κάνουμε δεξί κλικ, και επιλέγουμε τη «Μορφοποίηση κελιών». Πατάμε στο Αριθμός και στο πλαίσιο Αρνητικοί αριθμοί διαλέγουμε τη μορφή που μας εξυπηρετεί καλύτερα.
Μία επίσης αρκετά βολική μορφοποίηση είναι αυτή της κόκκινης γραμματοσειράς με τις παρενθέσεις. Μόλις επιλέξουμε τη μορφοποίηση που θέλουμε, κάνουμε κλικ στο ΟΚ.

Όπως και πριν, επιλέγουμε τα κελιά των δεδομένων, κάνουμε δεξί κλικ, και μπαίνουμε στη Μορφοποίηση κελιών. Αυτή τη φορά, όμως, επιλέγουμε την ΠροσαρμογήΚάθε γραμμή περιέχει έως και τέσσερα τμήματα χωρισμένα μεταξύ τους με ;. Προσοχή εδώ γιατί το πρώτο τμήμα αφορά πάντα τους θετικούς αριθμούς, το δεύτερο είναι για τους αρνητικούς, το τρίτο για τα μηδενικά δεδομένα, και το τελευταίο για το απλό κείμενο.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι απαραίτητο κάθε μορφοποίηση να περιέχει όλα τα τμήματα. Εμείς ενδιαφερόμαστε για τους αρνητικούς αριθμούς, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία μορφοποίηση όπως η παρακάτω. #;[Κόκκινο]{#} Με αυτόν τον τρόπο, οι αρνητικοί αριθμοί θα μπαίνουν σε αγκύλες και θα έχουν κόκκινο χρώμα.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χρώμα με οποιοδήποτε θέλουμε και να χρησιμοποιήσουμε ό,τι σύμβολα επιθυμούμε.

Για παράδειγμα, με την ακόλουθη μορφοποίηση οι αρνητικοί αριθμοί γίνονται πράσινοι και έχουν αριστερά και δεξιά το σύμβολο &. #;[Πράσινο]&#&

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!